De Peter Hess® - klankmassage:

* is een ontspanningsmethode die lichaam, ziel en geest aanspreekt

* Versterkt het oorspronkelijke oervertrouwen

*Vergemakkelijkt het 'loslaten'- zowel fysiek als mentaal

* Bevordert de gezondheid door harmonisering, regeneratie en vitalisering

*ondersteund en verbetert de lichaamswaarneming

* Helpt innerlijke hulpbronnen te activeren

* Versterkt zelfbewustzijn, creativiteit en motivatie

Tijdens een klankmassage ontstaat een sfeer van veiligheid en geborgenheid. Stress, angsten, zorgen, twijfel en andere gevoelens die een negatieve invloed hebben op de gezondheid , kunnen worden losgelaten. We nemen ons lichaam en onze behoeften weer bewust waar. Malende gedachten komen tot rust en de ziel ervaart ruimte voor ontwikkeling.

 

Aan de Peter Hess®-klankmassage ligt kennis van de werking van klanken ten grondslag die al 5000 jaar geleden in de Indiase heelkunde werd toegepast. Volgens oosterse voorstelling ontstond de mens uit klank, is dus klank. Alleen iemand die met zichzelf en zijn/haar omgeving in harmonie leeft, is in staat het leven vrij en creatief vorm te geven.

 

Peter hess heeft op basis van jarenlang onderzoek en praktijkervaring een methodische klankmassage ontwikkeld die aansluit bij de behoefte van de westerse mens. Deze klankmassage geeft een zachte en zeer werkzame ontspanning en wordt doelgericht ingezet bij pedagogiek, therapie, wellness en genezingsprocessen.

Na een kort voorgesprek plaatst de klankmasseur klankschalen op of naast het geklede lichaam van de cliënt en slaat die zachtjes aan. De frequenties van de verschillende schalen passen goed bij de diverse lichaam gebieden. De harmonische klanken kalmeren lichaam en geest.

 

Klinkende klankschalen trillen  Dit geeft fijne fibraties die zich verder en verder in het lichaam uitbreiden. Snel ontstaat een weldadige ontspanning die ruimte bied voor gevoelens van zekerheid en geborgenheid - de ideale voorwaarden voor regeneratie, bevordering van de gezondheid en nieuwe inzichten.

Tijdens het korte nagesprek kan de cliënt uiting geven aan de opgedane indrukken. Dit bevordert de bewustwording van de waardevolle ervaringen uit de klankontspanning. Ook kunnen aandachtspunten voor een eventuele volgende behandeling aan bod komen.