Despacho

 

De despacho’s kunnen diverse thema’s bevatten, zoals heling van de aarde, heling van een persoon, ondersteuning van een bepaalde inwijding. Heling van jezelf, terughalen van zielsdelen door traumas, operaties, relaties, werk enz . Je kunt dit doen voor je eigen gezondheid, overvloed voor jezelf en voor anderen.

Eveneens is het mogelijk om bij een overledene de ziel te ondersteunen in haar reis terug naar waar de zielen samenkomen.

Despacho’s worden veelal gemaakt van bloemen, zaden, lama-vet, zoetigheid, alles wat Moeder Aarde “lekker” vindt. Elk object heeft zijn eigen betekenis.

Je kunt ook je dankbaarheid tonen, naar de aarde de natuurelementen enz.

In een zeer liefdevol en stil ritueel stellen de paqo's de despacho samen. Daarbij geven zij aan elk object hun intentie mee. Zij blazen hun energie en hun intenties in de objecten. Welke objecten zij gebruiken en de vorm van de despacho hangt af van het thema van de despacho. Coca-bladeren vormen een vast onderdeel van de despacho. Dit wordt de Kintu genoemd. Elke deelnemer aan het ritueel ontvangt op een gegeven moment een Kintu, waarin hij/zij zijn/haar intenties voor zichzelf, voor familie, vrienden en voor Moeder Aarde mag inblazen. Vervolgens worden de Kintu’s  ook in de despacho gebracht.  Als de paqo's tevreden zijn over de despacho, wordt de despacho gezegend.

Iedereen geeft via zijn handen zijn liefdevolle energie aan de despacho.

 

Vervolgens wordt de despacho ingepakt en met het bundeltje reinigt de paqo's het energieveld van iedere deelnemer, waarna de despacho geofferd wordt aan Moeder Aarde door middel van een vuurceromie. Het vuur transformeert ieders intenties. Nadat het vuur is uitgebrand ontvangt iedere deelnemer van de paqo's een blessing. Via je kruinchakra blaast hij nieuwe energie in jouw systeem en spreekt hierbij jouw ziel aan om te zijn Wie je in wezen bent.